Słuchaj nas online

Informacje | Kultura | Rozrywka | Nauka

Mięso z mamuta na święta?

Więcej od tego autora

Przeczytasz w: < 1 minuty

Zapraszam do zapoznania się z najnowszymi rewolucjami technologicznymi, które zmieniają nasz sposób myślenia o jedzeniu mięsa. Co prawda jeszcze nie ma mięsa kultywowanego z mamuta na sklepowych półkach, ale przynajmniej już wiemy, że to możliwe!
Dzięki postępom nauki możemy teraz cieszyć się mięsem „roślinnym”, które wcale nie smakuje jak prawdziwe mięso. Ale kto potrzebuje prawdziwego mięsa, skoro możemy je mieć z laboratorium?


Dziś szef kuchni poleca mięso z mamuta! Pewnie nie będzie ono smakować tak dobrze jak mięso z hodowli, ale przynajmniej będziemy mieć okazję spróbować czegoś egzotycznego, co prawdopodobnie będzie kosztować fortunę. No bo jakżeby inaczej! To przecież nowa technologia, a wiadomo, że nowości zawsze są droższe.
I co z tego, że nasi przodkowie, po całodniowej gonitwie w wielkiej grupie, jedli mięso mamutów tysiące lat temu. Teraz żyjemy w XXI wieku i mamy lepsze rozwiązania. Już nie musimy uganiać się za włochatymi stworami i marnować bezcennych kalorii, które z wdziękiem odkładają się w naszych coraz bardziej okrągłych ciałach. Dzięki mięsu kultywowanemu, możemy zaspokoić nasze apetyty bez obawy o konsekwencje dla planety, co urasta obecnie do rangi religii.


Tak więc wypatrujcie mięsa z mamuta na sklepowych półkach! W końcu mamy szansę spróbować czegoś, co wyginęło tysiące lat temu. A jeśli w międzyczasie planeta umrze, to przynajmniej będziemy mieli frajdę, że zdążyliśmy spróbować czegoś nowego, zanim zniknęło z powierzchni Ziemi.
Ciekawi mnie tylko jedno: jak długi termin ważności będzie miało takie mięso? 🙂

Smacznego!

Poprzedni artykuł
Następny artykuł

Koniecznie przeczytaj

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Najnowsze