Słuchaj nas online

Informacje | Kultura | Rozrywka | Nauka

Przepisy z dnia 24-01-2015

Więcej od tego autora

Przeczytasz w: < 1 minuty

Rosół z skrzydełek

po ugotowaniu skrzydełka zanurzyć w cieście naleśnikowym

a później w bułce tartej  smażyć na głębokim oleju

podawać z surówkami lub pieczywem z sałatką majonezową

 

Pierogi

0,5 kg kapusty kiszonej ugotować pokroić wycisnąć

1 cała cebula –podsmażyć

0,20 dkg białego sera

sól pieprz –wymieszać

ugotowane podawać z wędzonym boczkiem lub słoniną

najlepsze podsmażone na patelni

 

Tosty

chleb obtoczyć w roztrzepanym jajku z przyprawami

smażyć na oleju z dwóch stron

podawać z żółtym serem ketchup

lub na słodko z dżemem

 

Róże karnawałowe

35 dkg mąki

50m śmietany

20 ml rumu

5 dkg masła

2 jaja

6 żółtek

sól

cukier puder

Poprzedni artykuł
Następny artykuł

Koniecznie przeczytaj

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Najnowsze